Руските граждани все повече съжаляват, че на 24 февруари 2022

...
Руските граждани все повече съжаляват, че на 24 февруари 2022
Коментари Харесай

Делът на руснаците, които смятат войната в Украйна за грешка, е достигнал почти 40%

Руските жители от ден на ден съжаляват, че на 24 февруари 2022 година армията е нахлула в Украйна по заповед на Владимир Путин, демонстрира изследване, извършено от социолозите на организация RussianField.
 
Към февруари рекордните 38% от жителите декларират, че биха отменили решението за започване на " военна интервенция ", в случай че имат опция. В съпоставяне с март 2022 година броят на такива хора се е нараснал с 10 процентни пункта.
 
 Към февруари рекордните 38% от жителите декларират, че биха отменили решението за започване на Към февруари рекордните 38% от жителите декларират, че биха отменили решението за започване на " военна интервенция ", в случай че имат опция Източник: RussianField
Делът на тези, които въпреки всичко биха нахлули с танкове и армия в Украйна, към момента е по-висок – 49%. " Партията на войната " обаче се свива: през март 2022 година 57% обявиха, че не биха отменили решението на Путин, по време на мобилизацията делът на тези хора спадна до 51%, а в този момент е паднал под половината.
 
Преобладаващото болшинство от интервюираните считат, че периодите на " военната интервенция " са се " стегнали " (71%), написа RussianField. Това са най-вече младежи и жители с ниски приходи, а по този начин също феновете на федералната телевизионна агитация (76%), както и читателите на Telegram каналите (67%) са единомислещи в това мнение.
 
 Руски военни Руски военни
През март 2022 година единствено 13% от руснаците имаха вяра, че войната ще продължи повече от година. Сега, когато боевете навлизат в третата си годишнина, 44 % считат, че няма да е допустимо да се спре кръвопролитието след една година.
 
Повече от половината от интервюираните от RussianField (56%) декларират, че считат дейностите на армията, които съгласно американското разузнаване са изгубили повече от 300 000 души, за " сполучливи ". В същото време повече от една трета от интервюираните (35,8%) не могат да кажат коя от декларираните цели е реализирана за две години, а съвсем една четвърт (23,1%) са дали отговор, че не " нито една цел не е реализирана ".
 
От края на 2023 година, съгласно RussianField, болшинството от руснаците са били за преход към мирни договаряния: през февруари 49% от интервюираните са дали подобен отговор, което е връх за цялото време на анкетите. Делът на тези, които считат за належащо да продължат военните дейности, се е свил от 54% през март 2022 година до 40%. 

В същото време, в случай че Путин беше изразил решението за започване на договаряния, тогава, съгласно изследването, той към този момент щеше да бъде подсилен от 75%, в това число половината от тези, които са за продължение на военните дейности, се споделя в изследването.
 
Източник: The Moscow Times
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР