Руските чиновници, които заемат високи постове, ще придружават Владимир Путин

...
Руските чиновници, които заемат високи постове, ще придружават Владимир Путин
Коментари Харесай

Руският политически елит заминава с Путин в Китай

Руските служители, които заемат високи постове, ще съпровождат Владимир Путин при идното му посещаване в Китай. Това стана ясно от изказване на помощника на съветския президент Юрий Ушаков. Визитата ще се състои на 16–17 май, оповестява Каспаров.ru.

Ушаков подсети, че преди година – през март 2023 година, китайският водач Си Дзинпин посети Русия. Това бе първото му пътешестване зад граница, откакто беше определен за трети мандат. Агенция " Новости " заяви листата със състава съветската делегация.

В него са включени външният министър Сергей Лавров, министърът на финансите Антон Силуанов, заместник-шефът на президентската администрация Максим Орешкин, шефът на железниците Олег Белозеров. За Китай отпътуват също директорката на централната банка Елвира Набиулина, шефът на " Росатом " Алексей Лихачев, шефът на " Роскосмос " Юрий Борисов, шефът на Федералната работа по военно-техническо съдействие на Русия Дмитрий Шугаев, министърът на икономическото развиване Максим Решетников.

Путин ще бъде придружаван също от министъра на защитата на Русия Андрей Белоусов и секретаря на Съвета за сигурност Сергей Шойгу, които ще вземат участие в неофициална среща със Си Дзинпин.

В състава на делегацията влизат и представители на съветския бизнес: президентът и ръководител на управата на Сбербанк Герман Греф, упълномощения по отбрана на правата на бизнесмените Борис Титов, шефът на Руско-китайския настоятелен съвет и собственик на Volga Group Генадий Тимченко, и предприемачът Олег Дерипаска.

В разширения състав на групата влизат петима вицепремиери: Денис Мантуров, Дмитрий Чернишенко, Александър Новак, Татяна Голикова и Юрий Трутнев.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР