Руските активи на Renault са прехвърлени на държавата срещу символичната

...
Руските активи на Renault са прехвърлени на държавата срещу символичната
Коментари Харесай

Руските активи на Renault са продадени на държавата за две рубли

Руските активи на Renault са трансферирани на страната против символичната сума от две рубли. Източници на The Wall Street Journal оповестиха, че купувачът е платил по една рубла за дял в Автоваз и завода в Москва. Renault си резервира опцията да го изкупи назад в границите на шест години.

Самата компания съобщи, че решението за прекачване на активите е било мъчно, само че не посочи детайлностите по договорката. " Направихме виновен избор, който засегна 45 000 наши чиновници в Русия, като в същото време запазихме резултатите на групата и опцията да се върнем в страната в бъдеще, в различен подтекст ", съобщи основният изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео.

Делът в Avtovaz (67,69%) е трансфериран на NAMI, която е подчинена на Министерството на индустрията и търговията, до момента в който Renault Russia е трансферирана на държавното управление в Москва. В първите известия от Русия бе оповестено, че заводът възнамерява да възобнови производството на коли с историческата марка Москвич и да заложи на електрическите коли.

По-късно стана очевидно, че откакто Renault напусне Русия „ АвтоВАЗ " ще стартира да създава Renault Duster под марката Лада. Информацията оповестява РИА Новости, базирайки се на Министерството на индустрията и търговията.

Според организацията, към този момент съществува съглашение в този смисъл. Не се оповестява с кого е реализирано това съглашение, какво тъкмо значи то и при какви условия Lada ще може да провежда производството на коли от гамата на Renault.

източник: Гласове
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР