Руски войник в МариуполВ окупираната от Москва Източна Украйна и

...
Руски войник в МариуполВ окупираната от Москва Източна Украйна и
Коментари Харесай

Излязоха и първите „социологически проучвания“ от референдумите в Украйна

Руски боец в Мариупол
В окупираната от Москва Източна Украйна и през днешния ден продължава провеждането на референдум за присъединение към Русия. Днес се появиха и първите псевдо екзит полове, които без подозрение удостоверяват желанието на Русия да анексира окупираните територии.

Местен украински чиновник разказва процеса на гласоподаване пред „ Евронюз “ като „ изследване на публичното мнение под дулото на оръжието “, като прибавя, че подкрепяните от Москва локални управляващи са изпратили въоръжен конвой, който да съпровожда чиновниците на изборната комисия и да записва имената на хората, които са дали своят вот срещу присъединението към Русия.

Служителите на изборните комисии, съпроводени от служители на реда, разнасят бюлетините по домовете и сътвориха преносими изборни секции, като се позоваха на съображения за сигурност. Гласуването би трябвало да завърши във вторник.

Според оповестени през днешния ден социологически данни, представени от ТАСС 93 % от гласувалите в първия ден от референдума за присъединението на Запорожка област към Русия са дали гласа си за влизането в състава на федерацията. Това показват  В допитването на 23 септември са взели участие 500 поданици, прецизира Кримският републикански институт за политически и социологически проучвания.

Според тях единствено 7% не желаят присъединение към Русия. Няма по какъв начин да не отбележим, че тези резултати значително наподобяват на тези от извършения през 2014 референдум в Крим.

Украйна и западните ѝ съдружници настояват, че референдумите, които се организират в Херсон и Запорожие в южната част на страната и в източните Луганска и Донецка област, нямат правна мощ.

Те настояват, че гласуванията са противозаконен опит на Москва да заграби украинска територия, разпростряла се от съветската граница до Кримския полуостров.

Украинският президент Володимир Зеленски прикани украинците в окупираните райони да подкопаят референдумите и да споделят информация за хората, които организират „ този фарс “.

В събота съветският първи посланик съобщи, че районите на Украйна, в които се организират необятно оспорвани референдуми, ще бъдат под „ цялостната отбрана “ на Русия, в случай че бъдат анексирани от Москва, на фона на опасенията, че Русия може да продължи да изостря спора и даже да употребява нуклеарно оръжие.

Външният министър Сергей Лавров, който приказва пред Общото заседание на Организация на обединените нации и международните медии в Ню Йорк, се опита да оправдае съветското навлизане в прилежащата страна през февруари, като повтори погрешните изказвания на Москва, че определеното държавно управление в Киев е нелегално открито, цялостно с „ неонацисти “ и потиска рускоговорящите в източната част на страната.

В петък Русия инициира референдуми в четири източни украински района, целящи анексиране на територии, които тя е превзела със мощ.

Киев съобщи, че жителите са били принуждавани да гласоподават и не им е било разрешено да напущат районите по време на четиридневния избор, който западните страни отхвърлиха като имитация, целяща да оправдае ескалацията на седеммесечната война.

Същевременно Джо Байдън съобщи, че Съединените щати и техните съдружници ще наложат „ бързи и строги “ нови стопански наказания на Русия, в случай че тя анексира територии в Украйна по време на „ референдумите “, които не престават и в събота.

„ Референдумите на Русия са машинация, подправен предлог за опити за силово анексиране на части от Украйна “, съобщи американският президент в петък вечерта.

По-рано в взаимно изказване страните от Г-7 (Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Обединеното кралство и Съединените щати) приканиха „ всички страни недвусмислено да отхвърлят тези подправени референдуми “ – „ измами “, които „ нямат нито юридически резултат, нито легитимност “.

В петък вечерта, в ежедневното си послание към нацията, украинският президент Володимир Зеленски също осъди „ псевдореферендумите “.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!59 предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,, 25.09.2022, 14:17
25.09.2022, 13:10
25.09.2022, 12:30
25.09.2022, 11:58
Последни публикации-25.09.2022, 15:35-25.09.2022, 14:55-25.09.2022, 14:17Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР