Руски стратегически бомбардировачи и изтребители са засечени от противовъздушната отбрана

...
Руски стратегически бомбардировачи и изтребители са засечени от противовъздушната отбрана
Коментари Харесай

САЩ прехванаха руски бомбардировачи край Аляска, F-35 eскортира самолети на Москва над ЕС

Руски стратегически бомбардировачи и изтребители са засечени от противовъздушната защита на Съединени американски щати в интернационалното въздушно пространство наоколо до небето над Аляска, заяви Ройтерс, като се базира на известие на Северноамериканското командване за въздушна и галактическа защита (NORAD). Бойните съветски машини не са навлезли в пространството на Съединени американски щати или Канада, само че два изтребителя F-16 са ги прехванали във въздуха.

Новината идва в същия ден, в който Министерството на защитата на Нидерландия заяви, че два негови изтребителя F-35 са били вдигнати, с цел да прехванат и ескортират три съветски военни самолета покрай Полша. От публикуването изказване на нидерландските управляващи се схваща, че " неидентифицираните първоначално самолети са доближили полския регион на отговорност на НАТО откъм Калининград ". Това е съветският ексклав, заключен сред Полша и Литва на брега на Балтийско море. В случая с нарушеното въздушно пространство на страни членки на Алианса и Европейски Съюз става дума за разследващ аероплан Ил-20М и два изтребителя Су-27.

Кремъл досега не е коментирал случая в Европа. По отношение на прехванатите самолети наоколо до Аляска съветското министерство на защитата обаче съобщи в сряда, че са осъществени няколко полета над интернационалните води през последните дни, в това число в Берингово море сред Аляска и Русия.

Става дума за два стратегически ракетоносача Ту-95 Министерски съвет, които са минали над Берингово море, съпроводени от изтребители Су-30. Подобри „ рутинни “ съгласно Москва полети са осъществени на север от Норвегия и над интернационалните води покрай Далечния изток на Русия. Руското министерство не оповестява, че самолетите му са били прехванати.

„ Пилотите на далечната авиация постоянно правят полети над неутралните води на Арктика, Северния Атлантик, Черно море, Балтийско море и Тихия океан “, настояват още съветските управляващи.

Северноамериканските сили за сигурност са в нараснала подготвеност, откакто в последните дни хипотетичен китайски балон за наблюдаване мина във въздушното пространство на Съединени американски щати, а след това бе свален. В идващите дни същото се случи и с други " неидентифицирани летящи обекти " над страната.

Русия е правила полети над Берингово море и преди, само че в този момент бойната подготвеност в района е засилена, откакто Русия атакува самостоятелна Украйна на 24 февруари 2022 година и води пълномащабна война в Европа на украинска територия.

Държавите членки на НАТО ускориха значително военните учения в Арктика през последните години, защото Русия разшири и обнови военната си инфраструктура в района, напомня Ройтерс.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР