Руски съд призна опозиционния политик Алексей Навални за виновен по

...
Руски съд призна опозиционния политик Алексей Навални за виновен по
Коментари Харесай

Руски съд призна Навални за виновен по дело за измама. Заплашват го още 13 години затвор

Руски съд призна опозиционния политик Алексей Навални за отговорен по дело за машинация , оповестиха международните организации. Съдебното решение е от вторник, а по-късно денем ще бъде оповестена присъдата. Опозиционерът е застрашен от още до 13 години отнемане от независимост.

Отделно Навални беше приет за отговорен във вторник и по обвиняване за пренебрежение към съда поради държанието му на правосъдно съвещание предходната година.

Навални към този момент излежава 2 години и половина в изправителна колония поради нарушаване на остаряла условна присъда. Руските управляващи го упрекнаха, че е нарушил изискванията ѝ по време на лекуване в Германия. Той беше там, откакто беше токсичен с нервнопаралитичното вещество новичок. Навални упреква съветския президент Владимир Путин, че стои зад опита за ликвидиране.

Новите обвинявания против Навални са за нелегално заграбване на пари, дарени на основаната от него организация Фонд за битка с корупцията. В продължение на години тя разкриваше случаи на корупция в Русия. Миналата година съветският съд я разгласи за “екстремистка ” и я забрани. Десетки от сътрудниците ѝ получиха обвинявания.

Съдебен състав на Московския градски съд в регион Лефортово беше командирован да прегледа делото в изправителната колония, където Навални излежава предходната си присъда.

Във вторник съдиите признаха 45-годишния опозиционер за отговорен. Прокуратурата изиска оптималната присъда за машинация в огромни размери - 13 години отнемане от независимост. Предстои да бъде оповестена присъдата.

Алексей Навални неведнъж отхвърли да е отговорен за закононарушенията, в които го упрекват. Той и последователите му считат делата за политически стимулирани.

“Ако пандизът е цената на човешкото ми право да споделям това, което би трябвало да бъде казано, те може и да изискат 113 години [присъда]. Няма да се отрека от думите и дейностите си ”, сподели Навални в последното чуване по делото на 15 март.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР