Руски съд отмени в понеделник по-ранно свое решение за спиране

...
Руски съд отмени в понеделник по-ранно свое решение за спиране
Коментари Харесай

Съд отмени спирането на Каспийския петролопровод

Руски съд анулира в понеделник по-ранно свое решение за прекъсване на интервенциите на Каспийския тръбопроводен консорциум (KTK) и вместо това го санкции с 200 000 рубли (3300 долара), парирайки по този метод част от опасенията по отношение на световната рецесия в доставките на нефт, оповестява Ройтерс.

Спирането на тръбопровода, който придвижва нефт от голямото казахстанско находище " Тенгиз " през Русия до Черно море, би напрегнало в допълнение петролния пазар и би нараснало напрежението сред Русия и Казахстан, който има малко независимост на деяние при пренасочването на петролния си експорт от Каспийския водопровод.

Американските петролни компании Chevron и Exxon са измежду най-големите акционери в консорциума KTK.

" След като прегледа материалите, като изслуша причините на страните, апелативният съд промени решението на окръжния съд и наложи на KTK наказване под формата на административна санкция в размер на 200 000 рубли “, се споделя в решението на съда.

На KTK, който доставя нефт от Казахстан до Черно море посредством един от най-големите тръбопроводи в света, беше подредено предходната седмица от съветски съд да спре активността си за 30 дни, като съдът се базира на опасения за петролен разлив. Този ход породи опасения, че доставките на нефт по тръбопровода могат да спрат изцяло.

Руски съд подреди на Каспийския тръбопроводен консорциум да спре активността си
В изказване след решението КТК съобщи, че незабавното прекъсване на тръбопровода, който обработва към 1% от международния нефт, би било механически невероятно и би предизвикало " необратими последствия ".

Компанията Tengizchevroil, операторът на най-голямото нефтено находище в Казахстан " Тенгиз ", съобщи предходната седмица, че доставките на нефт по тръбопровода КТК не са били прекратени, макар решението на съветския съд.

През предходната година тръбопроводът е изнесъл близо 54 милиона тона нефт, или към 1,2 милиона барела дневно, от главния тип недопечен нефт в Казахстан през Черно море.

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев заръча в четвъртък на държавното управление да диверсифицира своите направления за доставка на нефт заради опасения за евентуална обсада на КТК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР