Руски регионален представител заяви, че граничарите в Курска област, граничеща

...
Руски регионален представител заяви, че граничарите в Курска област, граничеща
Коментари Харесай

Русия се оплака от обстрел на граничари от Украйна, заплахи към училища

Руски районен представител съобщи, че граничарите в Курска област, граничеща с Украйна, са били обект на обстрел, до момента в който учебни заведения в близкия град Белгород са били евакуирани след бомбени закани, съобщи Ройтерс.

Москва, която на 24 февруари изпрати хиляди бойци в Украйна да организират, както я назовава, „ специфична военна интервенция “ упрекна Украйна, че взема на прицел съветски обекти през границата.

„ Вчера, на 5 април, те се пробваха да обстрелят позиции на нашата гранична защита в Суджански регион. Руските граничари отвърнаха на огъня… Няма жертви и вреди от наша страна “, сподели губернаторът на Курска област Роман Старовойт.

В коментар пред РИА Новости Старовойт показва, че минометният обстрел по граничния пункт Суджа не е достигнал съветска територия.

Украинската войска съобщи, че няма информация за случая. „ Не разполагаме с такава информация “, съобщи представител на Генералния щаб в отговор на питане от Ройтерс по отношение на казаното от съветския губернатор.

Кметът съветския град Белгород, която е на към 35 км от границата с Украйна, заяви, че учебните заведения са били евакуирани слез приемане на бомбени закани, без да уточни от кое място идват заканите.

Миналата седмица Москва упрекна украински военни хеликоптери за въздушен удар по склад за горива в Белгород, който е един от логистичните центрове за съветските военни дейности в Украйна. Високопоставен украински чиновник отхвърли изказванията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР