Руски ракети са ударили тази нощ жилищни сгради в украинското

...
Руски ракети са ударили тази нощ жилищни сгради в украинското
Коментари Харесай

Най-малко трима души загинаха при руски удар по Одеса

Руски ракети са блъснали тази нощ жилищни здания в украинското черноморско пристанище Одеса и са умъртвили минимум трима души, а ранените са 13, заяви рано тази заран украинската войска, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия изстреля против града от транспортен съд в Черно море четири крилати ракети, сподели Южното командване на украинските въоръжени сили. По-рано военните оповестиха, че две ракети са били унищожени преди да доближат задачите си.

В резултат на въздушен пердах и взривни талази са нанесени вреди на бизнесцентър, просветителна институция, жилищен комплекс, заведения за хранене и магазини в центъра на града, заяви Южното командване в „ Телеграм “.

Тримата починали са работели в склад на комерсиална верига, когато ракета „ Калибър “ го е поразила и той се е запалил. В склада са били ранени седем служащи. Продължава претърсването под руините, където може да има още потърпевши, споделиха военните. Атаката е унищожала 1000 квадратни метра от склада, а избухналият пожар е обхванал 400 квадратни метра.

Говорителят на одеската военна администрация Сергий Братчук разгласява видеоклип и фотоси, на които се виждат многоетажни здания с изчезнали елементи от външните стени и избити стъкла на прозорците, както и огнеборци, които погасяват пожара в интонации склад.

От началото на съветската инвазия Одеса беше бомбардирана на няколко пъти. На 10 юни трима души починаха в покрайнините на града в пожар, провокиран от рухване на парчета от дрон, погубен от украинската противовъздушна защита.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР