Руски подразделения за противовъздушна отбрана късно снощи са отблъснали няколко

...
Руски подразделения за противовъздушна отбрана късно снощи са отблъснали няколко
Коментари Харесай

Украйна е атакувала с дронове две области в Русия

Руски подразделения за противовъздушна защита късно нощес са отблъснали няколко офанзиви на украински безпилотни самолети над Белгородска и Курска област, като са унищожили общо минимум 11 дрона , заяви съветското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

В няколко обособени изявления в приложението Telegram министерството заяви, че седем дрона са били свалени над Белгородска област и четири - над Курска област . Ведомството не даде информация за възможни вреди или потърпевши вследствие на офанзивите. Москва рядко разкрива детайлности, в случай че вредите не са по гражданска или невоенна инфраструктура, отбелязва Ройтерс.

Белгородска и Курска област граничат с Украйна и неведнъж са ставали обект на набези с дронове в хода на войната, която Русия стартира против своята съседка през февруари 2022 година.

Агенция Ройтерс показва, че не е съумяла да удостовери информацията от самостоятелни източници и към този момент не е получила отговор на питане за коментар от страна на Украйна по отношение на офанзивите.

Украйна рядко поема отговорност за набези на територията на Русия или на следена от Русия територия в Украйна, само че през последните месеци стартира да споделя, че унищожаването на съветската военна инфраструктура оказва помощ за контранастъплението на Киев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР