Руски пътнически самолет направи аварийно кацане в поле извън едно

...
Руски пътнически самолет направи аварийно кацане в поле извън едно
Коментари Харесай

Руски самолет кацна аварийно без двигатели

Руски пътнически аероплан направи спешно кацане в поле отвън едно от московските летища в четвъртък, откакто се сблъска с ято птици. Всички 233 души на борда са живи, 23-ма са потърпевши при изключителната обстановка. Сред ранените са 5 деца, 10 души са настанени в болница с разнообразни контузии.

Машината " Еърбъс " A-321 на Уралските авиолинии с 226 пасажери и седем души екипаж се повреди, откакто птици попаднали в двата мотора на самолета при политане от московското летище " Жуковски " към Симферопол, Кримския полуостров. Пилотите поискали спешно кацане и успели да приземят машината с спретнат колесник и изключени мотори в царевична равнища на към 1 км от летището. Пилотите са герои, те ще получат държавни награди, разгласи прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков. 

Авиационният специалист Вадим Лукашевич разяснява пред РИА Новости, че точно царевичното поле е помогнало за триумфа на рисковото приземяване. Пилотите са имали опция да изберат равнищата за място на спешното кацане, а не са се спуснали наложително върху жилищен регион да вземем за пример.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР