Руски кибератаки срещу британските енергийни резерви и инфраструктура могат да

...
Руски кибератаки срещу британските енергийни резерви и инфраструктура могат да
Коментари Харесай

Руски кибератаки може да убият хиляди бритнаци, предупреди военният министър Гавин Уилямсън

Руски хакерски атаки против английските енергийни запаси и инфраструктура могат да донесат гибелта на хиляди хора, предизвести английският министър на защитата Гавин Уилямсън в изявление за вестник The Telegraph.

Според него, Москва е проучвала основните връзки сред инфраструктурата на страната и енергийните запаси, както и опциите за предизвикателство на „ безпорядък суматоха “ във Англия.

Уилямсън е направил коментара си в началните дни на петмесечна акция, посредством която министерството на защитата цели да си обезпечи повече финансови средства за покриване на потребностите на армията, откакто бюджетът за защита през 2018 година бе понижен до степен, до която съгласно водещи военни, въоръжените сили няма да съумеят да покрият всички свои потребности.

В началото на седмицата английският шеф на Генералния щаб Николас Картър предизвести, „ врагът се намира пред вратите на Европа “ и Англия няма да може се оправи дейно с всички закани, в случай че финансирането за сферата на защитата не бъде увеличено.

В последните години армията на Англия се сблъсква с все по-малко финансиране, така к държавното управление отделя повече средства за публични планове. Бюджетът на въоръжените сили милиарда паунда за 2018 година, което е най-големият в Европейския съюз, до момента в който Русия има 50 млрд паунда бюджет в сферата, напомня изданието. В тази връзка Картър предизвести, че английската войска може да стане по-малко боеспособна в сравнение с е съветската. Фокус
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР