Руски или проруски елементи вероятно стоят зад изтичането на няколко

...
Руски или проруски елементи вероятно стоят зад изтичането на няколко
Коментари Харесай

Русия стои зад изтичането на секретни американски военни документи?

Руски или проруски детайли евентуално стоят зад приключването на няколко класифицирани американски военни документа, които бяха оповестени в обществените мрежи, съобщи Ройтерс, като се базира на свои източници от държавното управление на Съединени американски щати.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10121
Документите показват нагледно казано частична моментна фотография от войната в Украйна отпреди месец и наподобява, че по тях са осъществявани операции, с цел да се занижи броят на жертвите измежду съветските сили. Източниците на Ройтерс означават, че оценката им не е публична и че по случая се води следствие. 

Пентагонът отхвърли коментар по въпроса дали документите, които се популяризират в " Туитър " и " Телеграм ", са достоверни. Те са от първи март и имат грифове " Секретно " и " Строго секретно ". 

В един от тях се показва, че от 24 февруари 2022 година насам в Украйна са убити сред  16 000 и 17 500 съветски военнослужещи.

Съединени американски щати считат, че действителното число е доста е по-голямо и че през въпросния интервал има към 200 000 убити и ранени руснаци, декларират публични американски представители.

Секретните материали се появиха в интернет в миг, в който се вършат редица догатки за нападенията, които Киев и Москва могат да се опитат да извършат през втората година от войната. Изтеклите документи обаче не дават никаква съответна информация за военните проекти на Киев. 

Канцеларията на украинския президент съобщи, че става въпрос за " доста огромно количество фиктивна информация " и че това наподобява на съветска дезинформационна интервенция за втълпяване на подозрения към плануваната от Украйна контраатака. 

" Това са просто общоприети детайли от оперативните игри на съветското разузнаване. Нищо повече ", сподели Михайло Подоляк, консултант на президента Володимир Зеленски, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР