Руски дипломати в Обединеното кралство бяха "впечатлени" от британския журналист

...
Руски дипломати в Обединеното кралство бяха "впечатлени" от британския журналист
Коментари Харесай

Британски журналист сравни руските космически ракети с айфон


Руски дипломати в Обединеното кралство бяха "впечатлени" от английския публицист Джайлс Уитъл, който подлага на критика галактическата ракета "Съюз" и я съпостави със смарт телефон, заяви Sputnik.

В публикация за „ Таймс ”, той разгласява портретно есе отдадено на първия английски астронавт на борда на Международната галактическа станция Тим Пийк. В материала самият Пийк призна, че е бил огромен почитател на руските технологии. Журналистът обаче написа:

"Почти нищо, което руснаците употребяват, с цел да отидат в орбита, не се е трансформирало след рухването на комунизма. Те актуализираха най-хубавата си ракета „ Съюз ”, само че към момента има по-малко благоприятни условия от iPhone".

Руските дипломати по-късно дадоха отговор на това изявление в формалния профил на посолството им в Лондон в Туитър.

Sputnik показва, че това не е първият път, в който съветските дипломати разясняват публикации, оповестени в "Таймс". По-рано те реагираха и на журналиста Нийл Фъргюсън, който се опита да разкрие какъв брой пари Русия е изразходвала за хипотетичната си интервенция на президентските избори в Съединени американски щати. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР