Руски дипломати са прекъсвали и дори са заплашвали с насилие

...
Руски дипломати са прекъсвали и дори са заплашвали с насилие
Коментари Харесай

Руски дипломати прекъсват и заплашват оратори на форум на ООН

Руски дипломати са прекъсвали и даже са заплашвали с принуждение някои от ораторите по време на годишната сесия на Експертния механизъм Организация на обединените нации по правата коренните нации, съобщи организация Укринформ с позоваване на Асоциацията за реинтеграция на Крим/Association of Reintegration of Crimea.

„ В службата на Организация на обединените нации в Женева продължава годишната сесия на Експертния механизъм на Организация на обединените нации по правата на коренните нации, на която нашата асоциация даде информация за напън против коренните нации на Крим от страна на окупаторите, с цел да бъдат включени тези материали в съответните годишни отчети на Организация на обединените нации. В рамките на днешното разискване в Организация на обединените нации сред представители на коренните нации по света – за нарушение на техните права на територията на Русия и в окупирания Крим, от страна на съветските „ дипломати “, присъстващи на събитето, бяха осъществени невиждани по своята безочливост противоправни дейности. “ – гласи известие на асоциацията.

Членът на Меджлиса на кримско-татарския народа Ескендер Бариев оповестява, че съветските „ дипломати “ не просто са прекъсвали изявленията на докладчиците, само че в нарушаване на разпоредбите на Организация на обединените нации са отивали при тях и са ги заплашвали с принуждение, упорствали са да им се дават „ цялостни данни с контакти “ п отношение на засегнатите лица.

Конкретно е ставало дума за представителката на шорския народ Яна Танагашева и докладчика от Кримско-татарския ресурсен център Людмила Коротка.

Единствено намесата на представители на други коренни нации е предпазила ораторите от принуждение в самия, означават от Асоциацията за реинтеграция на Крим.

Укринформ припомня, че специалисти от Кримско-татарския ресурсен център са съставили въпросник за документиране на военни закононарушения от страна Русия и за случаи на нарушение на човешките права.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР