Руски депутати внесоха днес в парламента законопроект, който, ако бъде

...
Руски депутати внесоха днес в парламента законопроект, който, ако бъде
Коментари Харесай

Москва ще блокира американските социални мрежи, ако дискриминират“ руски медии

Руски депутати внесоха през днешния ден в Народното събрание законопроект, който, в случай че бъде признат, ще разреши на управляващите да лимитират интернет достъпа до американски обществени мрежи, за които се счита, че са дискриминирали съветски медии, съобщи Ройтерс.

Авторите на текста, множеството от които са от ръководещата партия " Единна Русия ", споделиха, че са получили недоволства от съветски медии като малките екрани Ар Ти и Крим 24 и организация РИА Новости, чиито сметки са били спирани или маркирани от Туитър, Facebook и ЮТюб.

Туитър стартира през август да слага на сметките на няколко съветски медии надписа " свързани с (руската) страна медии ", наред с сметките на висшите им чиновници и на някои основни държавни представители - мярка, която бе наказана от Русия.

" Спешната потребност от приемане на закона произтича от многочислените случаи на незаслужено ограничение на достъпа на съветски жители до информация в съветски медии от някои (социални) мрежи в интернет, в това число такива, регистрирани отвън Русия ", се показва в записка към плана.

За да влезе в действие, законът би трябвало да бъде утвърден от Държавната дума - долната камара на съветския парламент, и от горната - Съвета на Федерацията, след което да бъде подписан от президента Владимир Путин.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР