Руски депутати призоваха за отнемане на паспорта муЛегендата на френското

...
Руски депутати призоваха за отнемане на паспорта муЛегендата на френското
Коментари Харесай

Путин иска да обясни лично на Депардийо “специалната военна операция” на Москва в Украйна

Руски депутати приканиха за лишаване на паспорта му

Легендата на френското кино Жерар Депардийо, собственик на съветски паспорт и обичайно последовател на жителят на Кремъл, Владимир Путин, се оказа забъркан в полемиката към съветската военна акция в Украйна и бе поканен публично от представителят на Владимир Путин да му бъде разяснена “специалната военна операция” на Москва на украинска територия, съобщи Агенция Франс Прес.

Коментарът на Дмитрий Песков пристигна след публично обръщение на френският артист в обществените мрежи съгласно което “руският народ не може да е виновен за неприемливите лудости на ръководители като Владимир Путин”.

“Смятам че Депардийо безспорно не схваща в елементи всичко което се случва, тъй като не следи политическите новини”, съобщи Дмитрий Песков.

“Той не знае какво са Донецк и Луганск, не е в течение за бомбардировките на мирни жители”, за които Москва упреква Киев. “Ако е належащо, ние сме подготвени да му разкажем и да му разбираем, с цел да схваща по-добре. Ако го желае, схваща се”, споделя Песков, представен от Агенция Франс Прес.

Коментарите на Депардийо провокираха брожения в съветското политическо пространство като дагестанският народен представител от ръководеща партия “Единна Русия” Султан Хамзаев прикани управляващите да му лишават съветското поданство и да трансферират притежаваното от него недвижимо имущество в Русия на благотворителни организации.

“Важно е да приказваме за отнемането на съветския паспорт на Жерар Депардийо, поради неговите помпозни изявления и искания, че приказва от името на съветския народ, което право не му е дадено”, споделя Хамзаев, представен от медиите в Русия.

Жерар Депардийо има съветски паспорт от 2013 година, който му бе връчен персонално от президента Владимир Путин, за който френският артист се показва ласкаво неколкократно последните години, в това число сравнявайки го с папа Йоан Павел II, напомнят френски публицисти. От началото на съветската “военна операция” в Украйна на 24 февруари, Жерар Депардийо осъжда интензивно “тази братоубийствена война” и приканва “да се сложат оръжията и да се преговаря”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР