Руски държавни служители са извършили сериозни нарушения в Крим, включително

...
Руски държавни служители са извършили сериозни нарушения в Крим, включително
Коментари Харесай

За големи нарушения на Русия в Крим алармира ООН

Руски държавни чиновници са направили съществени нарушавания в Крим , в това число изтезания, сигнализира Организацията на обединените народи, представена от Агенция Франс Прес.

От Организация на обединените нации предизвестиха, че обстановката с човешките права на анексирания полуостров " доста се е влошила " при ръководството на Москва.

В нов отчет на Върховния комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида се отбелязва, че са документирани " огромни нарушавания на човешките права, такива като случайни арести и арестувания, наложително изгубване, неприятно отношение и изтезания и минимум едно ликвидиране ".

Агенцията приканва Москва да съблюдава отговорностите си като окупационна мощ , да проверява всички случаи на изтезания, отвличания и убийства, осъществени от членове на съветските служби.

Стотици хиляди пандизчии нелегално са трансферирани от Крим в съветски затвори , съгласно отчета, като се добавя, че минимум трима арестувани са умряли, откакто не са получили съответна здравна грижа в ареста.

Осъжда се и решението на Москва да замен и украинските закони с съветски , както и принуждаването на хората да подадат документи за съветско поданство.

Държавните чиновници би трябвало да отхвърлят украинското си поданство или са уволнявани, до момента в който жителите на Крим, които правно не са квалифицирани за съветски паспорт, се трансформират в чужденци на родната си земя , съгласно комисарята.

Такива хора " не могат да имат обработваема земя, да гласоподават и да бъдат избирани, да бъдат регистрирани в религиозна общественост, да участват на публични срещи, да заема позиции в администрацията " и даже да си записват колата, открило следствието на Организация на обединените нации.

" Образованието на украински език е съвсем изчезнало от Крим ", сигнализира организацията.

Докладът най-вече е учреден на изявленията, защото не се позволяват правозащитници в Крим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР