Руски бойни самолети извършиха вчера координиран с Турция въздушен удар

...
Руски бойни самолети извършиха вчера координиран с Турция въздушен удар
Коментари Харесай

Руски самолети бомбардираха оръжеен склад на сирийските бунтовници в Идлиб

Руски бойни самолети направиха през вчерашния ден съгласуван с Турция въздушен удар против оръжеен склад в следената от сирийските бунтовници северозападна провинция Идлиб, заяви съветското министерство на защитата, представено от РИА и Ройтерс.

В склада на екстремистката формация "Хаят Тахрир аш Шам " (бившата "Джебхат ан Нусра ") в град Идлиб е имало огромен брой безпилотни самолети, получени наскоро, и други оръжия, предопределени за офанзиви против съветската Военновъздушни сили база в Хмеймим в Западна Сирия, се споделя в известието.

ТАСС напомня, че бунтовниците към този момент пробваха на 6 януари т.г. масирана офанзива против съветската Военновъздушни сили база в Хмеймим и против военноморската база в Тартус, която бе сполучливо отблъсната. От съветското военно министерство подчертаха, че средствата, употребявани от бунтовниците, са могли да бъдат получени единствено от технологически развита страна, и предизвестиха за заплахата от повторение на сходни офанзиви във всяка страна на света.

По-рано съветският заместник-министър на защитата Александър Фомин заяви, че ръководството на офанзивата с дронове против Хмеймим през януари се е координирало от разследващ аероплан "Боинг Р-8 Посейдон " на Съединени американски щати. Когато дроновете се сблъскали с действието на съветската система за радиоелектронно заглушаване, те минали на режим на ръчно ръководство, което се осъществявало от борда на американския аероплан, показва ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР