Руската звезда на фигурното пързаляне Камила Валиева проведе днес обичайната

...
Руската звезда на фигурното пързаляне Камила Валиева проведе днес обичайната
Коментари Харесай

Камила Валиева тренира въпреки информациите за положителна допинг проба

Руската звезда на фигурното пързаляне Камила Валиева организира през днешния ден нормалната си подготовка, макар че през вчерашния ден вечерта се появиха информации, че е дала позитивна допинг проба.

В началото на тази седмица Марк Кондратюк, Камила Валиева (и двамата на сингъл), Анастасия Мишина и Александър Галямов (спортни двойки), Виктория Синицина и Никита Кацалапов (танцови двойки) донесоха олимпийската купа на Руския олимпийски комитет от отборната конкуренция във фигурното пързаляне, само че церемонията по награждаване бе анулирана от уредниците.

Впоследствие съветското издание RBC заяви, че 15-годишната Валиева е дала позитивна проба за триметазидин, което е вещество в лекарство за сърдечно инфектиране и не усъвършенства спортното показване. Пробата е дадена преди Игрите в Пекин, а възрастта на Валиева прави обстановката по-сложна, защото съгласно разпоредбите на Световната антидопингова организация случаите с малолетни се преглеждат надлежно "фактите и събитията по случая ".

Днес обаче тийнейджърката не сподели никакви признаци на терзание по време на тренировката си на ледената пързалка. Рускинята е спрягана за любимка за купата на сингъл при дамите. "Тя не е осъдена ", отсече говорителката на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина.

Все отново в скоро време се чака извънредно решение по проблема от страна на Международния олимпийски комитет, защото конкуренцията на сингъл при дамите стартира във вторник, 15 февруари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР