Руската ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“ е малко вероятно да

...
Руската ваксина срещу Covid-19 „Спутник V“ е малко вероятно да
Коментари Харесай

Руската ваксина едва ли ще бъде одобрена в ЕС

Руската ваксина против Covid-19 „ Спутник V “ е малко евентуално да получи утвърждение от европейските медицински регулатори в близко бъдеще, счита Руският фонд за директни вложения (РФПИ), представен от ДПА.

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) към момента прави обзор на съветската ваксина. „ Ако бъде утвърдена - евентуално след юни - можем да доставим към 100 милиона дози за 50 млн. души в Европейски Съюз до три-четири месеца “, сподели пред вестник „ Берлинер цайтунг “ ръководителят на РФПИ Кирил Дмитриев, съобщи БНР.

Русия чака, че след Унгария може и други страни от Европейския съюз да одобрят за потребление „ Спутник V “ - без значение от решението на ЕМА. Дмитриев съобщи, че Русия може да изпрати ваксини на сходни страни през април. „ Сега чакаме делегация на ЕМА в средата на април и се надяваме, че решението за „ Спутник V “ ще бъде чисто научно, а не политическо “, сподели той. Критици упрекват Русия, че употребява имунизацията си за агитация и геополитическо въздействие.

Дмитриев, който оглавява фонда, виновен за интернационалната дистрибуция на „ Спутник V “, удостовери проектите имунизацията да бъде създавана в Германия и други страни от Европейски Съюз. В ход са договаряния за произвеждане на имунизацията в заводите в Бавария на съветската фармацевтична компания „ Р-Фарм “, сподели той. „ Р-Фарм “ е подала и документи за утвърждение на „ Спутник V “ от ЕМА. Дмитриев съобщи, че има и „ предварителни съглашения с два други производителя в Германия “, както и с Испания и Франция.

Ваксината, създадена от Националния център по епидемиология и микробиология „ Гамалея “ в Русия, има 91-процентова успеваемост против вируса съгласно специалисти. Учени споделят, че това ниво на отбрана би траяло две години. Русия популяризира и ниската цена и простите условия на предпазване на „ Спутник V “, която е утвърдена за потребление в над 50 страни. Смята се, че тя е ефикасна и против новите разновидности на ковид. Учени от „ Спутник “ и „ АстраЗенека “ също по този начин работят дружно, с цел да видят дали могат да подобрят имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР