Руската ваксина срещу COVID-19 ЕпиВакКорона формира тройна имунна защита, съобщи

...
Руската ваксина срещу COVID-19 ЕпиВакКорона формира тройна имунна защита, съобщи
Коментари Харесай

Руската ЕпиВакКорона формира тройна защита срещу коронавируса

Руската ваксина против COVID-19 " ЕпиВакКорона " образува тройна имунна отбрана, заяви Aгенция за отбрана на потребителите Роспотребнадзор, представена от РИА Новости.

Антителата пречат на взаимоотношението на S-протеина на ковид с клетъчния рецептор - по този начин се образува първата защитна линия.

На втора линия работят антитела, които пречат на сливането на вирусната обвивка с клетъчната мембрана, предотвратявайки проникването на SARS-CoV-2, означават от Роспотребнадзор.

Ако все пак патогенът проникне в клетката, в деяние влиза трета защитна линия - клетките на имунната система се задействат, осведоми РИА Новости.

А от " Пфайзер " обявиха, че стартират тестване на Коронавирус препарата върху деца на възраст сред 6 и 11 години. Първите ваксинирани са 9-годишни близнаци.

Съвсем неотдавна фармацевтичният колос стартира да тества ваксина против ковид и при деца на възраст от 12 до 15 години. Сега, по-рано от плануваното, се включват в тестванията и най-малките - децата от 6 месеца до 11 години.

За първата фаза компанията ще тества медикамента върху три възрастови групи - сред 6 месеца и 2 години, 2 и 5 и от 5 до 11 години. Първата доза, която доброволците ще получат, е от 10 микрограма, а по-късно последователно ще се премине към по-високи дози.

След определянето на най-ефективната доза компанията ще тества имунизацията върху 4500 деца.

Около две трети от участниците ще бъдат определени на инцидентен принцип за приемане на две дози в период от 21 дни. Останалите ще получат две плацебо дози физиологичен разтвор. Седем дни след втората доза посредством кръвна проба ще бъде проучен имунният отговор на децата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР