Руската тв звезда Ксения Собчак обяви, че ще се кандидатира

...
Руската тв звезда Ксения Собчак обяви, че ще се кандидатира
Коментари Харесай

Руската Парис Хилтън се кандидатира срещу Путин

Руската тв звезда Ксения Собчак разгласи, че ще се кандидатира на президентските избори в Русия следващата година, оповестиха организациите. Журналистката, гравитираща към либералите, ще раздели опозицията на фона на все по-вероятната кандидатура на Владимир Путин за четвърти мандат.

" Като всеки съветски жител имам право да се кандидатирам. Реших да употребявам това право единствено тъй като съм срещу всички, които го употребяват по табиет “, съобщи 35-годишната Собчак, представена от Франс прес.

Едновременно с това в интернет се появи уеб страницата й „ Собчак против всички “, основан особено за изборите, съобщи Би Би Си. „ Искам да върна опцията да гласувате против всички “, споделя тв звездата във видеобръщението си.

" Когато бях на 18, Путин стана президент на Русия. Децата, които се родиха в онази година, към този момент ще гласоподават. А може би, когато и моят наследник отиде да гласоподава, в листата на претендентите все по този начин ще бъдат Зюганов, Жириновски и Путин “, иронизира журналистката.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков към този момент съобщи, че Собчак изцяло дава отговор на критериите към претендентите съгласно съветското законодателство. По думите му Собчак не е съгласувала кандидатурата си с Путин. Самата Собчак споделя, че е разискала с Путин кандидатурата си, само че не я е „ съгласувала “.

Тя е щерка на някогашния кмет на Санкт Петербург Анатолий Собчак, политическия наставник на Путин. Понякога я назовават „ съветската Парис Хилтън “. Тя е звезда на няколко телевизионни излъчвания и основен редактор на съветската версия на стилното списание L`Officiel. Присъедини се към опозицията на демонстрациите против Путин в края на 2011.

Ако се кандидатира като самостоятелна, ще би трябвало да събере 300 000 подписа, с цел да бъде записана от съветската ЦИК. 

Още преди да анонсира публично желанията си, Собчак провокира разединение измежду опозицията, чийто главен любимец е Алексей Навални. Той обаче няма право да се кандидатира до 2028 година съгласно съветските управляващи поради влезнала в действие условна присъда. Без Навални, 65-годишният Путин ще завоюва без никаква конспирация четвъртия си шестгодишен мандат.

Собчак съобщи, че желае поддръжката на Навални, в случай че самичък не се кандидатира.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР