Руската тенисистка Вера Звонарьова е получила забрана да влезе в

...
Руската тенисистка Вера Звонарьова е получила забрана да влезе в
Коментари Харесай

Полша не пусна руска тенисистка да влезе в страната и да участва в турнир

Руската тенисистка Вера Звонарьова е получила възбрана да влезе в Полша заради аргументи за държавната сигурност и публичната сигурност, заяви вътрешното министерство на страната.

38-годишната Звонарьова, бронзова медалистка от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година, беше в листата на участничките за шампионата BNP Paribas Warsaw Open, който би трябвало да започва в понеделник.

" Граничните управляващи са попречили влизане в страната на съветска състезателка по тенис. Вера Звонарьова, употребявайки виза, издадена от Франция, се опита да влезе в страната ни с полет от Белград до Варшава ", се споделя в изказване на министерството.

" След като е пристигнала от Сърбия, тенисистката е престояла известно време в директната зона на Летище " Фредерик Шопен " във Варшава, след което е напуснала полското пространство с полет за Подгорица (Черна гора) в 12:00 часа на обяд ", се споделя още в изказването на полските управляващи.

Звонарьова е в лист с лица, които Полша промяна за нежелани да посещават страната, се споделя още в изказването на Министерството на вътрешните работи на страната. Няма конкретика дали тенисистката е употребила изразителност в поддръжка на водената от Русия война против Украйна, или има друга причина.

Полша пък е най-яростният съдружник на Украйна, която се бори за свободата и независимостта си по време на продължаващата към този момент година и половина война. Страната генерално отхвърля да приема на територията си лица, които поддържат политиката на Русия и Беларус. Това е изцяло разумно, като се има поради обичайна злост в исторически проект на поляците против Русия и съветската имперска политика.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР