Руската страна в преговорите с Украйна вече не настоява за

...
Руската страна в преговорите с Украйна вече не настоява за
Коментари Харесай

"Файненшъл таймс": Русия вече не настоява за "денацификация" на Украйна



Руската страна в договарянията с Украйна към този момент не упорства за настояването си към Киев да " денацифира " страната, заяви в понеделник " Файненшъл таймс ", цитирайки свои източници, осведомени по въпроса.

" Москва и Киев разискват пауза във военните дейности като част от възможна договорка, която ще включва Украйна да се откаже от устрема си за участие в НАТО в подмяна на гаранции за сигурност и вероятността за присъединение към Европейския съюз ", цитира финансовото издание своите източници.

В проектодокумента, който към момента не е финален, не се загатва за " денацификация ", за правна отбрана на съветския език в Украйна или за " демилитаризация " на Украйна, се показва още в информацията на " Файненшъл таймс ".

По-рано в понеделник украинският президент Володимир Зеленски уточни в изявление на съветски език за няколко съветски публицисти, че Украйна е подготвена да договаря с Русия за безпристрастен статут, който би трябвало да бъде обезпечен от трети страни и да бъде подложен на референдум. В същото изявление той съшо по този начин посочи, че няма да договаря с Русия за " демилитаризация " и " денацификация " на неговата страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР