Руската страна обяви готовност да прекрати огъня, за да позволи

...
Руската страна обяви готовност да прекрати огъня, за да позволи
Коментари Харесай

Русия обяви готовност да спре обстрела, за да напуснат укриващите се в "Азовстал"

Руската страна разгласи подготвеност да приключи огъня, с цел да разреши на укриващите се в завода " Азовстал " в Мариупол да го изоставен. Днес обаче няма да бъдат отворени филантропични коридори за евакуация, заяви украинският вицепремиер Ирина Верешчук.

Русия разгласи подготвеност да спре обстрела, с цел да може бойците и цивилните, които се укриват в завода " Азовстал " на пристанището в Мариупол да се изтеглят. По-рано кметът на града Вадим Бойченко прикани за цялостна евакуация и извеждане на 100 хиляди души, останали там.

Властите в Киев упрекнаха Москва, че не се е съгласила на Великденско помирение.

" Това демонстрира по какъв начин водачите на Русия в действителност се отнасят към християнската религия, " сподели президентът Зеленски. По думите му Украйна се нуждае от 7 милиарда $ месечно, с цел да компенсира икономическите си загуби от войната.

Организацията на обединените народи заяви, че разполага с доказателства, че дейностите на Русия в Украйна " са равнозначни на военни закононарушения ".

По данни на наблюдаващите съветските въоръжени сили безсистемно са обстрелвали и бомбардирали обитаеми места, лечебни заведения, учебни заведения и друга гражданска инфраструктура, доказани са и над 5 200 цивилни жертви от началото на войната. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР