Руската посланичка визира признаването на Гладомора за геноцидПризнаването на депутатите

...
Руската посланичка визира признаването на Гладомора за геноцидПризнаването на депутатите
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: Обидно е, че за пореден път българските политици решиха да пренаписват историята!

Руската посланичка засяга признаването на Гладомора за геноцид

Признаването на депутатите от Народното събрание на България на всеобщия апетит в интервала сред 1932 и 1933 година за " геноцид на украинския народ " е умишлено деформиране на историческите обстоятелства, съобщи съветската посланичка в София Елеонора Митрофанова, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Решението за признаването на Гладомора за геноцид, ориентиран против украинците и проведен на тяхна територия, евентуално е написано под диктовката на модерна Украйна. Обидно е, че за следващ път българските политици взеха решение да пренаписват историята. Масовият апетит при започване на 30-те години е обхванал няколко района на Съюз на съветските социалистически републики - и Украйна, и Беларус, и Западен Сибир, и Казахстан и други територии. По разнообразни оценки от апетит са починали до осем милиона поданици на страната от разнообразни националности ", акцентира съветската посланичка.

Със 134 гласа " за ", 26 - " срещу " и без " въздържал се " българското Народното събрание в общ план, препоръчан от комисията по външна политика, разгласи Големия глад-Гладомор в Украйна през 1932-1933 година за геноцид и осъди изрично неговите причинители. С решението се афишира също всяка последна събота на месец ноември за Ден за респект и памет за жертвите на Гладомора в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР