Руската полиция претърси офиси на сподвижници руския опозиционер Алексей Навални

...
Руската полиция претърси офиси на сподвижници руския опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

Руската полиция претърси офиси на колеги на Навални

Руската полиция претърси офиси на сподвижници съветския опозиционер Алексей Навални в навечерието на следващия всеобщ митинг, плануван за на следващия ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

Екипът на Навални в град Челябинск, в Урал, разгласява през днешния ден фотоси в приложението Телеграм от претърсените пространства. По-рано полицията претърси и московски офис, обвързван с Навални.

Хора от цяла Русия са призовавани да излязат от домовете си на следващия ден вечерта, в Деня на Свети Валентин, и да вдигнат високо телефоните си с включени фенерчета в символ на взаимност с опозиционера. След като повече от 11 000 души бяха задържани по време на демонстрации през последните седмици митингът с фенерчета се счита за по-безопасен за участниците, защото това не е неразрешено от управляващите.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков наскоро съобщи, че управляващите нямат желание да си играят на котка и мишка с участниците в неразрешени манифестации, само че ще преследват тези, които нарушават закона.

Преди две седмици Навални бе наказан на ефикасна присъда от над две години затвор на развой, подложен на критика от Запада.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР