Руската полиция повдигна обвинения за опит за продажба на голямо

...
Руската полиция повдигна обвинения за опит за продажба на голямо
Коментари Харесай

Обвиниха руски разследващ журналист в продажба на наркотици

Руската полиция повдигна обвинявания за опит за продажба на огромно количество опиати против проверяващия публицист Иван Голунов, заяви Агенция Франс Прес. „ Иван Голунов е упрекнат в опит за продажба на кокаин и метадон “, съобщи неговият юрист Павел Чиков.

 © БГНЕС
Междувременно, поддръжници на Голунов се събраха на митинг пред съда в Москва с искане журналистът да бъде освободен.

От пресслужбата на московската полиция, обявиха, че се постанова журналистът да бъде признат в болница.

" Той беше задържан по съмнение в осъществяване на закононарушение и се оплака от влошено здравословно положение. За него е била извикана кола за спешна помощ. Въз основа на резултатите от прегледа, лекарите от колата за спешна помощ са решили да откарат арестувания в здравно заведение " заяви за РИА Новости пресслужбата на Министерството на вътрешните работи в Москва.

Според полицията, на 6 юни в центъра на Москва, по време на претършуване, са открити пет пакета с прахообразна субстанция. Впоследствие следствието е открило, че това е лекарство мефедрон. Полицията заяви, че също така в дома на арестувания са открити „ три пакета и опаковки с прахообразна субстанция, както и везни “.

Голунов е разпитан за съучастничество в активността на " група хора, участващи в продажбата на опиати в московския район ", оповестиха от Министерството на вътрешните работи.

Според самия публицист, опиатите са му били подхвърлени.

Московският омбудсман Татяна Потяева съобщи, че е поела контрола над обстановката с Голунов. Жалби до прокуратурата и до Министерство на вътрешните работи с искане за инспекция на законността на дейностите на полицията по време на ареста на Голунов изпратиха няколко неправителствени организации.

Министерството на вътрешните работи опроверга и редица медийни известия, че по време на ареста полицията е употребила мощ против журналиста от " Медуза ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР