Руската полиция арестува днес отлъчен от Църквата свещеник при акция

...
Руската полиция арестува днес отлъчен от Църквата свещеник при акция
Коментари Харесай

Руската полиция арестува отлъчен свещеник при акция срещу манастир

Руската полиция арестува през днешния ден отстранен от Църквата духовник при акция против завзет от него манастир, и го упрекна, че е подтиквал деца към самоубийство, съобщи Ройтерс, като се базира на неговия юрист.

Отец Сергий, чието светско име е Николай Романов, се прочу тази година, откакто отхвърли съществуването на COVID-19, порица затварянето на църкви поради пандемията и насочи рецензии против Руската православна черква. През юни той се настани в Среднеуралския женски манастир покрай Екатеринбург и отхвърли да го напусне. През септември свещеникът беше отстранен от РПЦ, защото демонстративно подцени възбраната да прави служби и да проповядва.

Публикувани в интернет фрагменти демонстрираха препирня сред полицията и крещящи хора, събрали се пред манастира по време на акцията. Адвокатът на отец Сергий удостовери задържането му и сподели, че той е упрекнат в поощряване на малолетни да правят самоубийство, заяви в. "Комерсант ". Делото против него може да е обвързвано с видео в Ютюб, в което отец Сергий приканва своите последователи да умрат за Русия.

Полицията и локалните управляващи към този момент не са коментирали акцията.

Говорител на Руската православна черква написа в Телеграм: "Жалко е, че... Сергий и неговите последователи не се вслушаха в многократните апели на Църквата да се разкаят и влязат в правия път ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР