Руската онлайн общност отбеляза, че руският президент Владимир Путин не

...
Руската онлайн общност отбеляза, че руският президент Владимир Путин не
Коментари Харесай

ISW: Путин използвал Тъкър Карлсън, за да предизвика истерия на Запад

Руската онлайн общественост означи, че съветският президент Владимир Путин не е предложил никаква нова информация в изявлението си с американската медийна персона Тъкър Карлсън, а просто е повторил отдавнашните тези на Кремъл за пълномащабното навлизане на Русия в Украйна за американската публика.

Това се показва в дневния разбор на " Института за проучване на войната " (ISW).

Известни съветски военни блогъри настояват, че Путин не е споделил нищо ново и е определил изявлението като съветски опит за навлизане в западните медии, а не за излагане на кардинално нови причини или превръщане към съветската публика.

Един от военните блогъри твърди, че изявлението на Путин е имало за цел да разпространява съветската външна политика измежду американците, които са интензивно ангажирани в обществените медии, и изяснява повторението от страна на Путин на изтъркани кремълски тези като резюме на оправданията на Русия за нахлуването ѝ в Украйна за американските гласоподаватели .

Източници, близки до съветската президентска администрация, обявиха по сходен метод пред съветското опозиционно издание " Медуза ", че изявлението на Путин не е било предопределено за съветската публика и че Кремъл е имал за цел да провокира информативен резултат и нервност на Запад.

Един от събеседниците на Медуза добави, че вторичната цел на изявлението е била да покаже на съветската вътрешна публика, че Путин към момента може да образува световния дискурс въз основа на известността на изявлението, само че не предложи оценка на триумфа на Путин в това отношение.

Източниците от Кремъл се концентрираха върху представянето на изявлението като извънредно сполучливо и известно съветско изпитание за образуване на осведомителната среда на Запад и твърдяха, че изявлението демонстрира, че Путин е авторитетен международен водач .

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че американският интерес към изявлението на Путин е " безспорен " и че Кремъл се интересува от реакцията на изявлението в чужбина, защото продължава да дава приоритет на наблюдението на вътрешната реакция на изявлението.

Руските окупационни чиновници означиха изказванието, че изявлението е надхвърлило 60 милиона гледания, и обявиха, че светът от ден на ден се интересува от мнението на Путин и неговите " истини " .

Заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев означи, че Путин е разказал на западния свят по най-задълбочения и обстоен метод за какво Украйна не е съществувала, не съществува и няма да съществува.
 Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна Обновена
Путин пред Карлсън: Русия към момента не е постигнала задачите си в Украйна

Кремъл нямал териториални искания към Полша и Латвия, само че това не означавало, че няма да се пази

Описанието на изявлението на Путин от страна на Медведев демонстрира още един път, че Русия не се е отказала от максималистичните си цели за премахване на украинската държавност и че Путин не има намерение да договаря с Украйна при каквито и да било условия, които не дават отговор на тези цели.

Забавянето на западната помощ наподобява изостря настоящия дефицит на артилерия в Украйна и може да повлияе на военните старания на страната в дълготраен проект. На 9 февруари Financial Times (FT) заяви, че Украйна се бори с дефицит на артилерия на фона на забавената помощ от Съединени американски щати и предстоящото неспазване от страна на Европа на крайния период от март 2024 година за даване на един милион артилерийски снаряда на Украйна.

Неназован почитан американски боен чиновник съобщи пред FT, че забавената американска помощ рискува да сътвори " въздушен балон " или " пробойна в маркуча " на западната помощ за Украйна и да остави Украйна без западна помощ за неустановен интервал от време .

Служителят съобщи, че Пентагонът е изключително угрижен за способността на Украйна да поддържа своите системи за противовъздушна защита и доставките на муниции, а почитан европейски посланик предизвести, че за Украйна ще бъде мъчно даже да поддържа сегашните си позиции без западни материали.

ISW продължава да прави оценка, че сривът на западната помощ за Украйна евентуално ще докара до финален срив на способността на Украйна да се пази и да удържа съветската войска и може да разреши на съветските сили да навлязат чак до Западна Украйна , по-близо до границите на страните - членки на НАТО.
 ISW: Путин желае от Украйна и Запада цялостна капитулация
ISW: Путин желае от Украйна и Запада цялостна капитулация

Руските сили са закупили достъп до Starlink през Дубай

Друг европейски чиновник изрази угриженост по отношение на способността на Европа да размени размера на помощта, която Съединени американски щати предоставяха преди на Украйна.

На 8 февруари украинският дипломат в Съединени американски щати Оксана Маркарова съобщи пред " Блумбърг ", че Украйна изпитва " сериозен дефицит " на военно съоръжение, изключително на ракети и прехващачи.

Украински военни чиновници неотдавна предизвестиха, че Украйна нормира оборудването и боеприпасите за противовъздушна защита, до момента в който се пробва да се приспособява и да отговори на огромните нападения от съветски безпилотни самолети и ракетни удари.

Новоназначеният украински висш главнокомандващ генерал-полковник Олександър Сирски дефинира няколко от задачите си като пълководец на украинските въоръжени сили .

Сирски съобщи, че главната му стратегия е да дефинира ясни и подробни проекти за украинското командване, както и да улесни бързото систематизиране и доставка на нужните материални средства за бойните елементи, ситуирани на целия спектакъл.

Сирски съобщи, че има намерение да балансира сред това украинските сили да извършват бойни задания и построяването на бойната мощност на Украйна посредством възобновяване и образование на украинските елементи.

Сирски добави, че въвеждането на нови механически решения и използването на поуките, извлечени от сполучливия актуален военен опит, по-конкретно с безпилотни летателни апарати и системи за електронна война (EW), е пътят към украинската победа , като повтори тематиките от неотдавнашното фокусиране на някогашния украински главнокомандващ военачалник Валерий Залужний върху потреблението на софтуерни нововъведения и акомодация за компенсиране на числените преимущества на съветските сили.
 Вадим Красиков, съветският палач, който Путин желае да замени с американски публицист
Вадим Красиков, съветският палач, който Путин желае да замени с американски публицист

Той излежава доживотна присъда за убийството на чеченско-грузински отстъпник в заточение в берлински парк

Сирски разиска в допълнение тези цели на среща с украинския министър на защитата Рустем Умеров на 9 февруари, на която двамата разискаха проектите за възстановяване на логистиката и качеството на образованието на украинските сили през 2024 година

Съобщава се, че на 9 февруари украински военни са нанесли сполучлив удар с дрон по две петролни рафинерии в Краснодарския край.

Украинското издание Suspilne, базирайки се на свои вътрешни източници в Службата за сигурност на Украйна (СБУ), заяви, че на 9 февруари дронове на СБУ са нанесли удар по петролните рафинерии " Илски " и " Афипски " в Краснодарския край.

Руското министерство на защитата (МО) твърди, че Украйна е изстреляла два дрона към Краснодарския край, само че твърди, че съветската противовъздушна защита е прихванала дроновете, макар че на видеозаписите се вижда пожар в петролната рафинерия " Илски " след очевидните удари на дроновете .

Източници от СБУ оповестиха в допълнение, че на 3 февруари СБУ е нанесла удар с дрон по рафинерията " Лукойл " във Волгоградска област.

На 6 февруари съветският вестник " Комерсант " заяви, че съветските рафинерии е трябвало да понижат нищожно производството си заради вреди, породени от ударите на украинските дронове, а следствието на " Комерсант " откри, че производството на съветските рафинерии е намаляло с 4% през януари 2024 година спрямо януари 2023 година и с 1,4% през януари 2024 година спрямо декември 2023 година
 Украйна упреква Русия в усилване на химическите офанзиви на бойното поле
Украйна упреква Русия в усилване на химическите офанзиви на бойното поле

Москва отхвърли изказванията и упрекна Киев, като нито една страна не е показала доказателства

Макар че процентът на понижение на рафинериите не е огромен, заслужава да се означи, че Украйна е в положение да реализира такива асиметрични резултати против инфраструктурата, която поддържа съветските военни старания, като употребява няколко дрона за удар по такива високостойностни цели.

Украински военни чиновници оповестиха, че съветските сили употребяват от ден на ден противозаконни химически оръжия в Украйна, което е явно нарушаване на Конвенцията за възбрана на химическите оръжия (КЗХО), която Русия е подписала.

Украинският общоприет щаб заяви, че от началото на пълномащабната инвазия украинските военни са записали 815 съветски офанзиви с муниции, снабдени с токсични химикали, като 229 от тях са осъществени единствено през януари 2024 година
 Сирски ще бори Русия с нововъведения в украинската войска
Сирски ще бори Русия с нововъведения в украинската войска

Новият главнокомандващ желае въоръжените сили да се приспособяват към новите способи за воюване

Командирът на украинската Таврийска група бригаден военачалник Олександър Тарнавски означи, че съветските сили все по-често организират химически офанзиви в оперативното направление Таврийск (от Авдеевка през Западна Запорожка област).

Украински военни обявиха, че съветските сили най-често употребяват гранати К-51, 60-милиметрови дразнещи ръчни гранати и отбранителни осколочни ръчни гранати RGO от руската ера, които евентуално са цялостни с газ хлорбензилиденмалононитрил или хлорпикрин.

Както газът хлорбензилиденмалононитрил, по този начин и хлорпикрин се смятат за средства за битка с безредиците или дразнещи химически съединения, които не са безусловно смъртоносни, само че имат извънредно дразнещо и нездравословно влияние, изключително при поемане.

Конвенцията за възбрана на химическите оръжия- която Русия ратифицира през 1997 година - не разрешава потреблението на средства за битка с безредиците във военни дейности.

Руската 810-а пехотна бригада неотдавна призна във към този момент изтрита обява, че детайли на бригадата съзнателно са употребявали гранати К-51 с газ хлорбензилиденмалононитри по украинските позиции край Кринки в източния (левия) бряг на Херсонска област.
 Москва упрекна в изменничество родения в Русия нов началник на украинската войска
Москва упрекна в изменничество родения в Русия нов началник на украинската войска

Според Кремъл назначението на Сирски няма да промени хода на войната

На 9 февруари организация " Блумбърг " заяви, че Украйна обмисля стопански промени , с цел да си обезпечи финансиране от Международния валутен фонд (МВФ), ако Конгресът на Съединени американски щати продължи да блокира отпущането на основна помощ.

" Блумбърг " заяви, че украински публични лица ще предложат на представителите на МВФ в Киев идната седмица проект за разширение на продажбите на вътрешни облигации на Украйна, повишение на налозите и понижаване на федералните разноски.

Украинските публични лица се надяват да уверят МВФ, че Украйна може да изплати заема си от 15,6 милиарда $ без спомагателна западна помощ.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР