Руската космическа агенция обяви днес, че се надява да изстреля

...
Руската космическа агенция обяви днес, че се надява да изстреля
Коментари Харесай

Русия планира да изстреля своя орбитална станция през 2025 г.

Руската галактическа организация разгласи през днешния ден, че се надява да изстреля лична орбитална станция през 2025 година Това става в миг, когато Москва обмисля дали да напусне програмата на Международната галактическа станция (МКС) и да продължи със независима, съобщи Агенция Франс Прес.

Шефът на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин заяви, че се работи по първия модул на бъдещата станция, откакто съветски представители предизвестиха, че се обмисля евакуиране от МКС – един от дребното сполучливи образци за съдействие със Запада.

Плановете бяха оповестени в миг на увеличено напрежение поради обвинявания в шпионаж против Москва, скупчване на съветски войски на границата с Украйна и утежняване на здравето на рецензия на президента Владимир Путин – Алексей Навални.

„ Първият модул на новата Руска орбитална станция се създава “, написа Рогозин в Телеграм – мобилно приложение за известия.

Той добави, че съветската галактическа корпорация „ Енергия “ се стреми през 2025 година да има модул, който е подготвен за изстрелване.

МКС, която бе изстреляната през 1998 година с присъединяване на Русия, Съединени американски щати Канада, Япония и Европейската галактическа организация, е един от най-амбициозните планове за интернационално съдействие в човешката история, показва Агенция Франс Прес.

Преди дни съветският вицепремиер Юрий Борисов съобщи, че Москва обмисля дали да не напусне програмата на МКС през 2025 година поради остаряването на станцията.

Роскосмос разгласи в понеделник, че още не е взето решение за овакантяване на МКС.

„ Когато вземем решение, ще стартираме договаряния с нашите сътрудници за формите и изискванията на съдействие след 2024 “, разгласи организацията пред Агенция Франс Прес.

Русия изгуби монопола си за пилотирани полети до МКС по-рано тази година след първата сполучлива сходна задача на частната американска компания „ Спейс екс “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР