Руската журналистка Марина Овсянникова, която извърши през март протестна акция

...
Руската журналистка Марина Овсянникова, която извърши през март протестна акция
Коментари Харесай

В МОСКВА: Руската журналистка Марина Овсянникова бе задържана

Руската журналистка Марина Овсянникова, която извърши през март протестна акция в директен ефир против нашествието в Украйна, бе арестувана през вчерашния ден за малко от полицията, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Марина бе задържана. Няма никаква информация за местоположението ѝ ", споделиха от антуража на журналистката в канала ѝ в " Телеграм ". Това известие е съпроводено от три фотоси, на които се вижда по какъв начин 44-годишната жена бива отведена към бял фургон от двама служители на реда.

Малко по-късно Овсянникова разгласява фотография на себе си с две кучета във " Facebook ". " Тръгнах на разходка с кучетата и таман излязох от входа, когато хора в униформи се приближиха към мен ", написа тя и добави, че се намира в районно полицейско ръководство в Москва.

Три часа по-късно тя заяви, че е била освободена. " Вкъщи съм. Всичко е наред ", сподели тя във " Facebook ". Тя бе задържана няколко дни откакто в обществените мрежи се появиха фотоси, на които тя е застанала край Кремъл с афиш, на който президентът Владимир Путин е наименуван " палач ". " Колко още деца би трябвало да умрат, преди да спрете ", пишеше още на постера.

Тя стана световноизвестна в средата на март, откакто се появи във вечерните вести на прокремълската телевизия, за която работеше, с афиш, критикуващ пропагандата на съветските медии за войната в Украйна. Тя бе арестувана за малко по-късно и бе пусната на независимост, откакто ѝ бе наложена санкция. Кадрите с тази нейна демонстрация обиколиха света и доста хора приветстваха смелостта на журналистката в подтекста на репресирането на всеки сериозен глас в Русия.

Германският в. " Велт " нае през април Овсянникова за сътрудник. Тя сподели, че се е върнала в Русия по-рано този месец, с цел да отбрани родителските си права в съда против брачна половинка си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР