Руската журналистка, която придоби световна известност, след като се появи

...
Руската журналистка, която придоби световна известност, след като се появи
Коментари Харесай

Овсянникова почна работа в немска медия

Руската журналистка, която закупи международна популярност, откакто се появи в ефира на най-известната съветска новинарска стратегия по време онлайн предаване, с цел да стачкува против войната в Украйна, получи работа в немска компания, съобщи ДПА.

Марина Овсянникова е приела да работи като сътрудник на свободна процедура за вестник " Велт ", заяви през днешния ден в Берлин медийната група Аксел Шпрингер. Тя ще прави за вестника репортажи от Украйна и Русия, както и от други места, постоянно ще се появява и в едноименния ефирен канал.

Миналия месец по време на основната вечерна емисия вести 43-годишната журналистка, която по това време беше продуцент в Първи канал на съветската държавна телевизия, издигна афиш в символ на митинг против съветската война в Украйна, на който пишеше: " Спрете войната. Не вярвайте на пропагандата. Тук ви лъжат ". Протестът й породи вълна от поддръжка по целия свят, само че Кремъл осъди дейностите на Овсянникова, тя бе задържана и санкционирана.

Улф Пошард, основният редактор на медийната група " Велт " и представител на управителния съвет на компанията " ВелтН24 ", сподели, че новата работа Овсянникова ще помогне за нейната сигурност. " Чрез работата си за нас тя става по-видима ", сподели Пошард пред ДПА. Той отхвърли догатката, че " Велт " се пробва да изпрати политически сигнал до президента Путин. " Ние се занимаваме с публицистика, а не с политика ", сподели той. " Добрата, смела и неподкупна публицистика е опасност за всеки автократ и деспот. Тя е опасност и за тези, които лимитират опцията за изложение на мнение в отворени общества като нашето ", изясни Пошард.

Овсянникова разгласява първия си материал в днешното онлайн издание на " Велт ". Той е озаглавен " Руснаците се опасяват " и споделя за последствията от телевизионната й демонстрация.

Въпреки че е одобрявана от доста хора по света като воин, тя към момента се сблъсква с враждебно отношение в роднината си. Руски съд към този момент ѝ наложи една санкция, следва и втора, защото е упрекната и в " обществени дейности, които дискредитират задачата на въоръжените сили на Руската федерация ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР