Руската иономика е постигнала най-бързия си тримесечен растеж от 2000-а

...
Руската иономика е постигнала най-бързия си тримесечен растеж от 2000-а
Коментари Харесай

Русия изненада с по-силен от очаквания растеж

Руската иономика е постигнала най-бързия си тримесечен напредък от 2000-а насам в процеса на възобновяване си от карантините на бизнеса и на семействата през предходната година. Брутният вътрешен продукт на страната се е нараснал с 10.3% през второто тримесечие по отношение на същия интервал на 2020-а, сочат оповестените в края на седмицата публични статистически данни, надвишавайки нивата отпреди експлоадирането на пандемията.

Силен напредък е регистриран в сектоите за търговия на дребно, на пътническите транспорти и на производството, регистрира Федералната статистическа работа на Русия. Усреднената прогноза на интервюираните по тематиката от организация " Блумбърг " 20 икономисти е била за 10% годишен растеж на съветското стопанство в интервала април-юни.

Постигнатият резултат подрежда Москва до други разрастващи се пазари, отчели над 10% нарастване на Брутният вътрешен продукт през второто тримесечие, сред които са Полша и Филипините. Руският триумф се дължи на обстоятелството, че Кремъл не вкара повторно стриктните ограничения на изолираност, които наложи през април и май 2020-а и сведе до най-малко рестрикциите, макар ниските нива на имунизация и бързото разпространяване на болестта от вид " делта " и на смъртността от COVID-19 - една от най-високите в света. 

По оценка на икономическия екип на " Блумбърг ", макар че съветското стопанство се е върнало към по-бърз от упования напредък, той евентуално към този момент е достигнал върховия си капацитет. Натрупаният положителен резултат от отварянето на стопанската система стартира да избледнява, а вълната от вид " делта " и последователното евакуиране на тласъците възпират леко потреблението. Заключението на икономистите е, че подемът на съветската стопанска система ще продължи и през третото тримесечие, само че с много по-ниска скорост.  

" Моргън Стенли " пък ревизира през седмицата прогнозата си за съветския напредък до 4.6% през 2021-а и 3.2% през 2022-а като се обосновава с " изненадващо позитивните данни и по-конструктивната вероятност за цените на суровия нефт ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР