Руската икономика ще се свие с 10 процента под влиянието

...
Руската икономика ще се свие с 10 процента под влиянието
Коментари Харесай

МФ на САЩ: Санкциите ще предизвикат дълбока рецесия в Русия

Руската стопанска система ще се свие с 10 % под въздействието на западните наказания. Възстановяването на цената на рублата от предвоенните й равнища пък ще е мираж в идващите години. Това споделя почитан чиновник на Министерството на финансите на Съединени американски щати пред Агенция Франс Прес.

„ Икономическите последствия, пред които е изправена Русия, са тежки: висока инфлация, която ще продължи да пораства, и дълбока криза, която единствено ще се задълбочава “, споделя служителят, поискал анонимност. Русия е " затънала в ъгъла, ще се трансформира в затворена стопанска система " и няма да се оправи с рецесията, тъй като е привикнала да изнася единствено първични материали, само че да внася всевъзможен тип артикули.

„ Като затворена стопанска система Русия ще може да употребява единствено това, което създава, а това ще бъде голям потрес “, споделя служителят.

Запитан за скорошното възобновяване на рублата, откакто невижданите наказания против съветската Централна банка в началото доведоха до спад на валутата, служителят сподели, че това е изкуствено усилване на рублата, основано посредством ограниченията на държавното управление.

Според служителя има достоверни известия за възникващ черен пазар на рубли, където дилърите заплащат доста обезценен курс, отразяващ същинската стойност на валутата./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР