Руската гражданска авиация днес се сбогува с един самолет, който

...
Руската гражданска авиация днес се сбогува с един самолет, който
Коментари Харесай

Ту-154 извърши последният си граждански полет

Руската гражданска авиация през днешния ден се сбогува с един аероплан, който беше измежду знаците на руската ера. Ту-154, в миналото прочут и у нас, извърши последния си полет от Якутия до град Новосибирск,  Това беше последната сходна машина на самолетната компания " Алроса ". Генералният шеф заяви, че документът за летателна валидност е изминал и на промяна идват модерни самолети - по-ефективни и икономични.

Последният цивилен полет на Ту-154 беше от якутския град Мирни до Новосибирск. Построената преди 28 години машина транспорти 140 пасажери на борда си.

Ту-154 е създаден в конструкторското бюро " Туполев " и първият му полет е през 1968 година Той става най-масовият реактивен пътнически аероплан в Съветския съюз и до края на века са издигнати към 1000 машини. Част от тях са продавани в чужбина, в това число в България. Производството е прекъснато през 2013 година и стартира извеждането му от употреба. 

Машини от този вид остават в съветски държавни организации като външното министерство, Федералната работа за сигурност и Министерството на защитата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР