Руската футболна лига предложи на клубовете две дати за рестартиране

...
Руската футболна лига предложи на клубовете две дати за рестартиране
Коментари Харесай

Руската футболна лига възнамерява да рестартира сезона в края на юни

Руската футболна лига предложи на клубовете две дати за рестартиране на сезона, които се основават на рекомендацията на УЕФА за привършване на националните шампионати до 2 август.
 Бойко Борисов: Не мога да си разреша да угодя на нацията за спорта, а да платя с човешки животи Обновена
Бойко Борисов: Не мога да си разреша да угодя на нацията за спорта, а да платя с човешки животи

" Не че извинявам Мутафчийски, само че дано да има метод, който да подсигурява здравето на спортистите "

Първият вид е подновяването на спряната през март акция поради пандемията да бъде на 21 юни, като първите два кръга да се играят през уикендите, идващите пет - в цикъл с мачове в средата и в края на седмицата, а последния - още веднъж през уикенда.

Втората алтернатива е за рестартиране на 28 юни, като срещите от първия и от последния кръг да се състоят в събота/неделя, а останалите кръгове да бъдат изиграни с по два мача седмично.

Руската лига създава и специфичен правилник за осъществяване на дуели без аудитория.

Ако обстановката не разреши дотъкмяване на сезона, то изпадащи от Висшата лига няма да има, а към 16-те клуба от елита ще се причислят двата с най-хубави индикатори от втория ешалон. Така в Топ дивизията за сезон 2020/2021 може да вземат участие 18 тима, само че през идната акция ще има повече изпадащи за връщане на формата с 16 клуба.

Обмисля се и вид за отпадане на шампионата за националната купа през 2020/2021 поради пренасищането на календара и предвид на финалите на Европейското състезание през идващото лято.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР