Руската федерация изпрати публична нотификация за определяне на временна предупредителна

...
Руската федерация изпрати публична нотификация за определяне на временна предупредителна
Коментари Харесай

МО: Предупредителна зона от Русия в Черно море не е добра практика

Руската федерация изпрати обществена нотификация за установяване на краткотрайна предупредителна зона в Черно море заради осъществяване на военни учения. Това се показва в позиция на Министерството на защитата, изпратена по отношение на прессъобщението на НАТО, оповестено след вчерашното съвещание на съвета НАТО-Украйна.

НАТО осъди " рисковото " държание на Русия в Черно море и опитите ѝ да блокира износа на украинско зърно, като акцентира, че новата съветска " предупредителна зона " визира териториалните води на България, която е членка на Алианса, информира Българска телеграфна агенция през вчерашния ден. 

От МО показват, че зоната включва елементи от изключителната икономическа зона на България. Няма причина за терзание и учението ще се организира надалеч от териториалните води на страната ни , прецизираха от ведомството.

Въпреки че тези дейности не съставляват официално нарушаване на международноправните правила, те не се считат за добра процедура. България и съдружниците не престават регулярните действия по засилено наблюдаване в зоната на отговорност на НАТО, в сходство с решенията в границите на Алианса, прибавят от Министерството на защитата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР