Руската федерална служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол (Росселхознадзор) е

...
Руската федерална служба за ветеринарен и фитосанитарен контрол (Росселхознадзор) е
Коментари Харесай

Русия може да вдигне забраната за внос на български билки

Руската федерална работа за ветеринарен и фитосанитарен надзор (Росселхознадзор) е подготвена да изследва опцията да анулира възбраната за импорт от България на растителна продукция с висок фитосанитарен риск, в това число и билки. Това се показва в прессъобщение на ведомството, представено от съветската организация ТАСС в понеделник.

Ограничението бе въведено, откакто през 2015 година се появиха подправени български разрешителни за експорт на артикули, подлежащи на карантина, напомня организацията.

България има интерес от разширение на търговията с Русия и снемане на рестриктивните мерки и по-специално би желала да доставя на съветския пазар билки, отбелязва ТАСС.

" Росселхознадзор заяви, че е подготвен в най-скоро време да прегледа опцията за обновяване на вноса на продукция с висок фитосанитарен риск от България и изиска да му бъдат изпратени фитосанитарни документи. Освен това в телефонни договаряния представители на " Росселхознадзор " и Българската организация по сигурност на храните се договорили да съгласуват механизма за засвидетелствуване на достоверността на документите за растителната продукция, която влиза в Русия.

При договарянията българската страна е съобщила, че всички материали, получени от " Росселхознадзор ", са предадени на следствените органи в България. В хода на следствието е открито, че продукцията с висок фитосанитарен риск с български документи не е била с български генезис и фирмите и инспекторите, посочени в документите, не работят в България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР