Руската делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна.

...
Руската делегация пристигна в Беларус за преговори с украинската страна.
Коментари Харесай

Иде ли развръзка? Зеленски се съгласи на преговори с Москва, но ето къде

Руската делегация дойде в Беларус за договаряния с украинската страна. Това заяви прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

По думите му, в състава на делегацията са влезнали представители на Министерство на външните работи на Русия, министерството на защитата и други ведомства, в това число и администрацията на президента.

"Руската страна към този момент е подготвена за договаряния с Гомел, в този момент чакаме украинците ", сподели Песков.

От беларуското външно министерство означиха, че са подготвили за срещата всичко належащо и сега се занимават с решаването на протоколните въпроси.

При това украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че преговорна площадка може да са градовете Варшава , Будапеща или Истанбул , само че не ѝ Гомел, без значение от това, че точно украинската страна уточни този град в Беларус за място на договарянията.

"Това е единственият метод договарянията да бъдат почтени и в действителност да сложат завършек на войната ", счита украинският президент ", съобщи Зеленски, катодобави, че диалозите могат да се проведат единствено в страна, "от която не летят ракети ".

Изказването на Зеленски идват малко откакто Кремъл съобщи, че неговите водачи са достигнали до Беларус за мирни договаряния.

В отговор на това Дмитрий Песков разгласи, че този път специфичната интервенция на Русия в Украйна няма да бъде прекъсвана по време на договарянията. Засега обаче не е ясно дали те въобще ще стартират и къде тъкмо може да се случи това.

БЛИЦ напомня, че

В същото време

"Трябва да демонстрираме държание в поддръжка на мира. По време на телефонен диалог с Владимир Путин го поканих в Турция ", сподели турският водач.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР