Руската частна военна компания Вагнер и заяви, че няма нищо

...
Руската частна военна компания Вагнер и заяви, че няма нищо
Коментари Харесай

Вагнер отрича да има пръст в размириците в Судан

Руската частна военна компания " Вагнер " и съобщи, че няма нищо общо с боевете , обхванали бедната африканска страна, оповестява " Ройтерс ".

През март предходната година западни дипломати в Хартум обявиха, че групата " Вагнер " е взела участие в противозаконен рандеман на злато в Судан , наред с други действия. Судан отхвърли това да е по този начин.

" Поради огромния брой запитвания от разнообразни задгранични медии за Судан, множеството от които са провокативни, считаме за належащо да осведомяваме всички, че чиновниците на " Вагнер " не са били в Судан повече от две години ", показва групата в " Телеграм ".
 Генералите не са медици. Защо Судан кърви?
Генералите не са медици. Защо Судан кърви?

Разделението в Судан обаче не се изчерпва единствено с това сред центъра и периферията на страната. Протестните придвижвания, които предизвикаха рухването от власт на Омар ал-Башир преди години, също не са единни в позицията им по отношение на военните

Подчертава се, че ЧВК " Вагнер " отдавна не е имала контакти нито с военния държател на Судан - военачалник Абдел Фатах ал-Бурхан, нито с военизирания шеф военачалник Мохамед Хамдан Дагало, чиито паравоенни Сили за бърза поддръжка са в основата на сегашния спор.

Компаниите, свързани с създателя на " Вагнер " Евгений Пригожин, нямат финансови ползи в Судан , се прибавя в известието и се акцентира, че спорът е чисто вътрешна работа на Судан.

Наемниците на " Вагнер ", които в предишното са се сражавали против бунтовниците в Мали и Централноафриканската република, сега в Източна Украйна.
 Нараства броят на жертвите на насилието в Судан
Нараства броят на жертвите на насилието в Судан

Над хиляда души са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР