Руската блокада на пристанищата на Украйна спря износа на зърно

...
Руската блокада на пристанищата на Украйна спря износа на зърно
Коментари Харесай

Украйна вече изнася зърно и руда през румънско пристанище

Руската обсада на пристанищата на Украйна спря износа на зърно за чужбина, само че страната към този момент изнася от румънски пристанища. Първият транспортен съд с украинска царевица отплава от румънското пристанище Констанца. Това заяви пристанищния оператор Comvex. Корабът се назовава Unity N и е претрупан със 71 000 тона царевица. Украинците употребяват този различен маршрут като транспортират стоката с влакове през западната граница или през дребни речни пристанища по Дунав до Румъния.

От Comvex дадоха детайлности – това е първият транспортен съд от клас " Панамакс ", изнасящ украинска царевица. Подкрепата за износа е помощ да се предотврати допустима вълна от апетит в международен мащаб, провокирана от блокирането на пристанища на един от водещите експортьори на зърно.

С 35 000 тона украинска желязна руда е претрупан различен товарен транспортен съд, а втори транспортен съд се чака да бъде претрупан в средата на месец май. Така че от Румъния към този момент се оформя кулоар за украински експорт по море.

В началото на месеца украинският министър председател Денис Шмигал акцентира, че съвсем 90% от износа на зърно, руда и други обемни артикули от Украйна минават през морските пристанища. Чрез ж.п. пътища не могат да се експортират толкоз огромни размери.

" Имаме доста огромно количество зърно, което трябваше да бъде изнесено до август. Натрупано е в украински зърнохранилища и хранилища. Когато морето е блокирано, Украйна е изправена пред огромно предизвикателство. “

Киев заяви, че с сътрудниците си е разкрил най-малко 3 нови метода и направления за експорт. По тях ще може да обезпечи 80% от размера на износа. Към Констанца в Румъния пътуват още 80 000 тона царевично зърно. За възстановяване на инфраструктурата румънските управляващи взеха решение да възстановят няколко железопътни линии, свързващи пристанищата и украинската граница. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР