Руската армия трябва да унищожи далекобойните оръжия на украинската армия

...
Руската армия трябва да унищожи далекобойните оръжия на украинската армия
Коментари Харесай

Шойгу нареди унищожаване на украинските далекобойните оръжия

Руската войска би трябвало да унищожи далекобойните оръжия на украинската войска и да спре обстрела на жилищни региони в Донбас. Това подреди съветският министър на защитата Сергей Шойгу на командира на оперативно-тактическата група " Восток " по време на инспекция, оповестява ТАСС.

" Генерал Сергей Шойгу инструктира командващия да употребява хирургични удари и да унищожи далекобойните ракетни и артилерийски средства на съперника, употребявани за обстрел на жилищните региони в Донбас и умишлени палежи на полета с пшеница и хранилища за зърно ", показва съветското министерство на защитата.

От ведомството допълват, че Шойгу е отбелязал и укрепването на ударните качества на групировката.

Министерството на защитата заяви и че генерал-лейтенант Рустам Мурадов, пълководец на бойната група " Восток ", е докладвал на министъра за настоящата конюнктура и осъществяването на поставените бойни задания за поразяване на силите на съперника в зоната на отговорност.

По-рано Шойгу инспектира и съветските бойни групи " Юг " и " Център " под командването на военачалник Сергей Суровикин и генерал-полковник Александър Лапин и даде инструкции за усилване на дейностите за унищожаване на опцията украинските военни да нанесат масирани ракетни удари по градове в Донбас и други райони.

Вчера представителят на Управлението за военно разузнаване на украинското министерство на защитата Вадим Скибицки позволи, че украинските войски могат да употребяват високоточни американски ракетни системи за залпов огън HIMARS за удари по съветски цели и в Крим.

Вчера английското разузнаване заяви, че Москва ускорява отбранителните си позиции в окупираните територии на Южна Украйна.

" Руските отбранителни дейности евентуално са отговор на предстоящата украинска контраатака, както и на настояванията на министъра на защитата Шойгу по време на неотдавнашното му посещаване в Донбас. Върху тях въздействат и офанзивите, които Украйна прави против командни пунктове, логистични центрове и концентрации на съветски войски ", се показва във вчерашния му отчет.

Според английското разузнаване укрепването на позициите на юг евентуално демонстрира сериозността, с която съветското командване приема опасността от украинска контраатака.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР