Руската армия обстрелва за проеден път родния град на Володимир

...
Руската армия обстрелва за проеден път родния град на Володимир
Коментари Харесай

Русия обстрелва речни диги в опит да прекъсне мостовете и да наводни Кривой Рог

Руската войска обстрелва за проеден път родния град на Володимир Зеленски - Кривой Рог, като е съумяла да повреди речни насипи и помпена станция при язовир на река Ингулец.

" Окупаторите вършат всичко, което могат - вършат го, с цел да всеят суматоха, да основат изключителна обстановка, да опитат да оставят хората без ток, топлота, вода и храна. Ще ги чака ли обективен отговор и отмъщение? Безспорно да ", разяснява Зеленски в послание след офанзивите.

Засега няма данни за ранени хора при ракетния удар, само че няколко региона на града са останали без вода.

Украинските управляващи започнаха частична евакуация поради в началото приключване на обилни размери вода и повишение на равнището на река Ингулец, което рискува наводняване в центъра на града.

Аварията въпреки всичко е отстранена в ранните часове на 15 септември, като водата е почнала да спада в засегнатите региони, в които към 110 жилищни здания и вили са потърпевши.

Една от версиите за задачата на съветските офанзиви е опит да бъде провокирано наводняване на река Ингулец, което да повреди понтонните мостове на украинската войска по течението.

Кривой Рог се намира в централна Украйна, в региона на Запорожието, а войската към този момент стартира второ контранастъпление в прилежащата Херсонска област - редом на сполучливата офанзива против съветската войска на север край Харков.

" Това е симптом, че последователно нараства рецесията на десния бряг (контролиран от Русия) ", разяснява съветникът на президента на Украйна Алексей Арестович във връзка ударите по водната инфраструктура.

Междувременно - късно вечерта на 15 септември кортежът на Володимир Зеленски е претърпял злополука в Киев. Самият президент не е потърпевш съществено, един от водачите е отведен в болница с кола за спешна помощ на " Спешна помощ ". Причините за злополуката към момента се обясняват.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР