Руската армия настъпва от няколко направления по посока Часов Яр,

...
Руската армия настъпва от няколко направления по посока Часов Яр,
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Окупаторите се опитват да превземат Часов Яр

Руската войска настава от няколко посоки по посока Часов Яр, написа " Рибар “.

Както означават от Telegram канала, в интернет се появиха украински фрагменти, потвърждаващи информацията за настъплението на съветските войски след десанта край железопътната линия към микрорайон Канал, прочут още като селището Нови.

За настъплението на окупаторите в посока Часов Яр, Донецка област става въпрос и в отчета на американските анализатори от Института за проучване на войната (ISW). Те обаче са уверени, че обкръжаването или окупацията на града през идващите месеци надали ще заплаши тази обитаема зона, предава УНИАН.
Според отчета на ISW руснаците са почнали локализирана настъпателна интервенция на Бахмутско направление през ноември 2023 година Целта е да се върне територията, завладяна по време на лятната контраатака на украинците и да се завземе Часов Яр. Въпреки всичките си старания, в продължение на четири месеца руснаците реализираха единствено незначителни тактически триумфи на северозапад и запад от Бахмут.

Руски източници разказват интензивността в региона на Бахмут през последните месеци като условия за допустима настъпателна интервенция за обграждане и завладяване на Часово Яр. Анализаторите на ISW разполагат с изображения, които няма да бъдат оповестени или разказани в детайли сега. Според тях украинските въоръжени сили са построили обилни пръстеновидни укрепления в региона на града и руснаците евентуално ще се затруднят да ги пробият.

Украински и съветски източници означават, че руснаците са възнамерявали да трансферират спомагателни сили в региона на Бахмут от Авдеевско направление в средата на февруари. Въпреки това способността да се употребяват тактическите уязвимости директно западно от Авдеевка насърчи руснаците да поддържат темпото на настъпателни интервенции по този сектор от фронта.

Според специалисти това също може доста да попречи на съветското командване да концентрира спомагателни сили на Бахмутското направление. Все още не е ясно дали съветските сили в региона на Бахмут са задоволителни за евентуална офанзива на Часов Яр. Преди да се стигне до обграждане, те ще би трябвало да се реализиран забележими тактически триумфи на югоизток и северозапад от града, написа ISW.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР