Руската армия наложи контрол над южния украински град Херсон с

...
Руската армия наложи контрол над южния украински град Херсон с
Коментари Харесай

Херсон и Мариупол в руски ръце. Експлозии отекват в Киев

Руската войска наложи надзор над южния украински град Херсон с население към 280 хиляди души и провежда обсада на стратегически разположения Мариупол.

Сградата на регионалната администрация в Херсон е окупирана от съветските сили, само че чиновниците не престават да работят, заяви във Фейсбук губернаторът Генадий Лахута. Въведен е вечерен час, само че ще се позволяват доставки на храна, медикаменти и други консумативи.

Украинската национална армия заяви, че съветски военни са завзели и телевизионната кула в град Херсон.

Повече от 30 души са починали, а 18 са ранени при съветски бомбардировки в жилищни региони на украинския град Чернигов, ситуиран на 120 километра североизточно от Киев, заяви организация Ройтерс, като се базира на градската администрация. Руски елементи нападат града от север.

Украинските избавителни сили разгласиха фрагменти, на които се виждат изумени жилищни здания.



На натоварен обстрел е подложен и различен южен град - Мариупол. Постоянните бомбардировки затрудняват евакуирането на ранените. Атаките против сериозната инфраструктура са предизвикали спиране на електро и водоснабдяването, както и отоплението.

Ройтерс разяснява, че 400 000-ният Мариупол е стратегическа цел в хода на съветското нахлуване. Ако бъде високомерен, сепаратистките сили в Източна Украйна ще се свържат с напредващите от юг от към Крим съветски войски.

Интензивни офанзиви е имало и в Харков. 4 детонации пък са отекнали през нощта в Киев, който остава под украински надзор.

От Пентагона показаха, че съветският боен ескорт, който се движи към украинската столица, е в застой на към 30 км от Киев заради дефицит на гориво и храна.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР