Руска танкова батарея в района на Запорожска област издъхна в

...
Руска танкова батарея в района на Запорожска област издъхна в
Коментари Харесай

Спука се цяла батарея руски танкове в Запорожието. Оказаха се надуваеми - Свят

Руска танкова батарея в региона на Запорожска област " издъхна " в дословния смисъл на думите, а танковете от обект в три измерения се трансфораха в зелени петна в една повърхност. Оказа се, че цялото въоръжение е разпрострат камуфлаж от надуваеми танкове, заяви Генралният щаб на Въоръжените сили на Украйна.



„ Докато нашите сътрудници съгласуват доставките на танкове за Украйна, окупационната аримя също ускорява наличието на „ танкови подразделения “ на Запорожското направление “, рапортуваха от ВСУ.

„ Очевидно свободният въздух на казашкия край не въздейства добре на гумените произведения на окупаторите, по тази причина те издишат, без да изпълнят главната си задача “, разяснява украинското командване и сподели фотоси от сплесканите камуфлажи.

Руската войска от дълго време създава „ надуваеми бронетанкови дивизии “. Още през 2011 година съветският военно-промишлен комплекс разгласи производството на латексови самолети и танкове за потребностите на армията. Освен изтребители и бронирана техника, имитиращи оригиналите, руснаците произвеждаха и надуваеми зенитно-ракетни комплекси, в това число С-300 и радарни станции. Камуфлажната техника се създава в полусекретен цех в Хотков в Московска област. Според специалисти от разстояние над 100 метра „ куклите “ са в положение да излъжат съперника.

Фалшиви цели за съперника са правени и по време на Втората международна война, когато са разгръщани цели летища от шпертплат. В изискванията на Сателитен шпионаж и следене на всяка стъпка на съперника в действително време армиите през днешния ден нямат време да основават такива комплицирани декори.

По време на войната във Виетнам пък руснаците до през днешния ден се хвалят по какъв начин лъжели американците, създавайки подправени позиции за Противовъздушна отбрана. Слагали празни варели от гориво, когато се зададяла американската авиация ги взривявали, американците мислели, че това е Противовъздушна отбрана и пикирали да ги унищожат, а в същото време се задействало същинското Противовъздушна отбрана.

В днешно време заводът в Хотков създава и създава надувни макети на всички типове едрогабаритна техника, намираща се на въоръжение в съветската войска. Понякога се комбинират един танк с голям брой надувни, същинският може да си завърти купола и да се опита да излъже сателитното разузнаване. Съвременните модели са и с лъчение в радиолокационния, топлинния и инфрачервения спектри за илюзия на електронното наблюдаване.

Подобни модели създават и Полша и Китай. В един комплекс С-300 би трябвало да се ушият деликатно над 1000 детайла, а за танк 800, описа преди години в репортаж съветският „ Известия “. Полските са от материала, с който вършат детските батути и един танк тежи над 250 кг, до момента в който съветските са тънки и леки (90 килограма), което си има, както се вижда, и своите дефекти.

Един надувен Т-72 се привежда „ в бойно състояние “ за пет минути, зенитно-ракетна батарея за половин час, тъй като съдържа към 30 детайла.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР