Русия заяви в днес, че понижава дипломатическите отношения с членката

...
Русия заяви в днес, че понижава дипломатическите отношения с членката
Коментари Харесай

Русия гони естонския посланик

Русия съобщи в през днешния ден, че намалява дипломатическите връзки с членката на НАТО Естония, обвинявайки Талин в " цялостна русофобия ", заяви БНР с позоваване на Ройтерс.

Руското външно министерство сподели, че е уведомило естонския дипломат, че би трябвало да напусне до началото на идващия месец (до 7-и февруари), като  и двете страни ще бъдат показани в столицата на другата страна от краткотраен шарже д`афер вместо от дипломат.

Министерството уточни, че това е в отговор на хода на Естония за понижаване на размера на съветското посолство в Талин.

" През последните години естонското управление целеустремено унищожи целия обхват от връзки с Русия. Тоталната русофобия, култивирането на неприязън към страната ни бяха издигнати от Талин в сан на държавна политика. “ - се споделя в известието.

Естония и нейните балтийски съседи Латвия и Литва са измежду група съдружници от НАТО, които мощно упорстват Германия да даде своите бойни танкове Leopard, с цел да подкрепи Украйна в битката против съветската инвазия, припомня Ройтерс.

Талин се причисли към други украински съдружници предходната седмица, като изпрати повече свои оръжия на Украйна на стойност 113 млн. евро.

Коментирайки понижаването на връзките, представителят на съветското външно министерство Мария Захарова сподели:  " Режимът в Естония получи това, което заслужаваше. "  
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР