Русия заяви, че спира участието си в сделката за износ

...
Русия заяви, че спира участието си в сделката за износ
Коментари Харесай

Русия прекрати сделката за износ на зърно през Черно море

Русия съобщи, че стопира присъединяване си в договорката за експорт на зърно през Черно море, която беше контрактувана с посредничеството на Турция и Организация на обединените нации, заяви Ройтерс. Новината идва за която Москва упрекна Киев. Украинските управляващи споделиха по-рано, че обстановката може да бъде употребена от Русия като разменна монета в договорката за експорт на украинско зърно.

При детонацията бяха убити двама души, а едно дете е тежко ранено. Част от пътната настилка на моста е разрушена и той е затворен за придвижване.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че част от договореностите в пакета от така наречен зърнена договорка, които се отнасят до Русия, не са изпълнени и затова престават да работят. " Когато бъдат изпълнени съветските условия, тогава Русия ще се върне без закъснение към договорката ", сподели Песков, представен от РИА Новости.

присъединяване си в. Тогава уточни като мотив изказванието на Москва, че украинската войска е атакувала с дронове Черноморския ѝ флот в Севастопол. Украйна дефинира този предлог като подправен, припомняйки, че по-рано е предупреждавала, че Русия възнамерява да скапе съглашението.

Доставките на зърно от украински пристанища бяха блокирани от 24 февруари насам, когато Русия стартира пълномащабната си военна инвазия. Това провокира международна хранителна рецесия. През юли Киев и Москва реализираха съглашение с посредничеството на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и Организация на обединените нации.

Спирането на износа на зърно през Черно море заплашва с апетит стотици милиони хора.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР